Heel het KVG bakt…worstenbrood

 kvg-bakt

 

Het Brabants worstenbroodje is een broodje van ongeveer vijftien centimeter lang en is gevuld met een worst van gehakt. Het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken. Traditioneel werd het vooral gegeten tijdens carnaval. In maart 2016 werd het Brabants worstenbroodje door UNESCO opgenomen in de lijst van immaterieel erfgoed.

Bakkerij Bekkers, een Brabants familiebedrijf, zet zijn deuren open voor een workshop worstenbrood maken. Meesterbakker Alexander Bekkers leert ons het maken van deze lekkernij en geeft een rondleiding door zijn ambachtelijk bedrijf.

Als de worstenbroodjes in de oven staan, gaan we genieten van koffie of thee met gebak uit eigen bakkerij.

Tijdens deze workshop maakt u per persoon 6 worstenbroodjes, die u natuurlijk mee naar huis mag nemen.

Data

Maandag 11 februari 2019

Dinsdag 12 februari 2019

Woensdag 20 februari 2019

Donderdag 21 februari 2019

Tijd

13.30 - 15.30 uur

Locatie

De Amert 512, Veghel

Vervoer

Op eigen gelegenheid

Kosten

€ 18,00

Contactpersoon

Klik hier en log vervolgens in voor de contactgegevens.